Ahmet Yesevi Üniversitesi
Uzaktan öğretim Programları
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans Programlarımızda normal eğitim süresi 3 dönem olup, tüm programlarımız tezsizdir.
Yüksek Lisans Programları
Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı *,
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Yüksek Lisans Programı,
Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı,
İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans Programı (Yeni) **,
İşletme Yüksek Lisans Programı,
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı,
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı,
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı (Yeni),
Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Programı,
Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı,
Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Programı
Başvuru şartları;
- En az 4 yıllık bir lisans diplomasına sahip olmak.
*:Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı için; Bilgisayar Mühendisliği Lisans mezunu olmak veya ÖSS-SAY puanı ile öğrenci kabul eden en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olmak gerekir.
**:İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans Programı için; İngiliz Dili Eğitimi (İngilizce Öğretmenliği), İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim-Tercümanlık lisans mezunu olmak. Ayrıca yabancı dilde öğretim yapan yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde İngilizce öğretim yapan bölümlerinden mezun olup halen İngilizce öğretmeni olarak görev yapmakta olanlar başvurabilmektedir (Bu durumda öğretmenlik yapıldığına dair belge gerekmektedir). - ALES SAY, EA veya SÖZEL alanların herhangi birinden en az 55 puan almış olmak.
*:Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı için; ALES SAY alanından en az 55 sayısal puan almış olmak gerekir. - ALES puanı olmayanlar için; GMAT eşdeğer taban puan 450, GRE ile başvuru yapacakların; eski sistemden 610, yeni sistemden 150 eşdeğer puan almaları gerekir. Bu puanların geçerlilik süresi 3 yıldır.
Not:
- Lisans diplomalarını yurt dışındaki üniversitelerden (Ahmet Yesevi ve Manas Üniversitesi hariç) almış olan T.C. vatandaşı öğrenciler için, diplomaların denkliğini YÖK'e onaylatmış olmak.
Başvuru Adımları:
- Başvuru Kayıt Formunda aşağıdaki hususlara dikkat ediniz.
- T.C. Kimlik No, Ad, Soyad: T.C. kimlik numaranızı, adınızı ve soyadınızı yazınız.
- E-posta: Sisteme giriş yapmak için kullanacağınız şifre e-posta adersinize gönderileceğinden geçerli ve güncel bir e-posta adresinizi yazınız.
- Doğrulama Kodu: Doğrulama Kodu küçük-büyük harf duyarlıdır.
- E-posta adresinize şifreniz geldikten sonra aşağıdaki adresten işlemlerinizi tamamlayınız. http://turtep.yesevi.edu.tr/ogrenci_basvuru
- Bu formun çıktısını alıp imzalayınız.
- Başvuru formunuzla birlikte gerekli olan belgeleri tamamlayıp kayıt evrakınızı, şahsen ya da kargo yoluyla TÜRTEP Başkanlığına (Taşkent Cad. Şehit H. Temel Kuğuluoğlu Sokak No:30 Bahçelievler/Ankara) ulaştırınız. Gerekli olan belgeleri göndermeksizin sadece online yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
Not: Başvuru sırasında herhangi bir ödeme alınmamaktadır. Belgeleriniz teslim alındıktan sonra kontrol edilerek değerlendirilecektir. Belgeleriniz kabul edildikten sonra sizin e-posta adresinize bir kabul iletisi gönderilir. Ardından eğitim ücretinizin ödemesini yapabilirsiniz.
Başvuru İçin Gerekli Olan Belgeler:
- www.turtep.edu.tr adresinden doldurduğunuz online Başvuru Formunun imzalı çıktısı.
- 4 Yıllık lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı sureti (Mezun olduğu okuldan veya Noterden onaylı olması zorunludur).
- Transkriptinizin Fotokopisi.
- ALES Sonuç Belgesinin internet çıktısı (ALES belgesinin geçerlilik süresi 3 yıldır).
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
- Son 6 ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 1 adet 4,5 x 6 cm. boyunda vesikalık fotoğraf. (Sisteme yüklenen fotoğraf ile aynı olacak).
- Askerliğini yapmamış T.C. Erkek Vatandaşları için son 2 ay içerisinde alınmış Askerlik Son Durum Belgesi.
- 657, 926, 2547, 2802, 2914, 3332, 4857, 5302, 5393 ve 5648 sayılı yasalar ile 233 ve 399 sayılı kanun hükmünde kararnamelere tabii çalışan devlet memur ve devlet işçilerinin durumlarını gösteren yeni tarihli görev belgesi ve emekli sandığı/SGK sicil numarasını gösteren belge. (Görev belgesinde adayın yukarıda yazılan yasalardan hangisine tabi olduğunun belirtilmesi gerekmektedir).
- 8. Madde dışında indirimden yararlanacak olan öğrencilerimizin indirime esas teşkil eden konu ile ilgili belge (www.yesevi.net adresinde ödeme bilgileri altında “Öğrenim Ücretlerinde İndirimler” başlığı altındaki 1.,2.,3.,4.,6.,7. Maddelere bakınız.).
NOT:
- Askeralma Yönergesine göre aynı alan ve seviyede eğitim yapmış bir öğrencinin ikinci bir defa benzer bir eğitimi alması halinde erteleme yapılmaz.
- Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Fotokopileri (asılları görülmek suretiyle) Öğrenci İşleri ve Eğitim Destek Uzmanları tarafından “aslı gibidir” şeklinde onaylanır.
Eğitim ücretleriniz ne kadardır?
Halen uygulanmakta olan eğitim ücretleri;
Yüksek Lisans programları için: 2.106 TL / bir dönem
Ücretler dönemlik tahakkuk ettirilir. Word ve Bonus özellikli kredi kartlarına dönemlik 4 eşit taksit ile ödeme yapılmaktadır. Normal eğitim süreleri içerisinde dönem ücretleri sabit kalmaktadır. Normal eğitim süresi Ön lisans programı için 4, lisans programları için 8 ve yüksek lisans programları için 3 dönemdir. Normal eğitim süresi içerisinde mezun olamayan adaylardan 9 kredi ve altında dersi kalanlara kredi başına ücretlendirme yapılır. Bir kredilik ders ücreti normal eğitim ücretinin %10'udur. Yukarıda verilen dönem ücretlerinin dışında öğrencilerimizden herhangi bir ek ücret talep edilmez. Üniversitemizce gönderilen öğrenci kimlik kartı ve geçici mezuniyet belgesi için ücret alınmaz. Öğrencilerin posta ile gönderilmesini talep ettikleri öğrenci belgesi, transkript, özel yazı gibi belgeler karşı ödemeli gönderilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder