24 Temmuz 2014 Perşembe

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İLANI 2014 - SON - 15 AĞUSTOS '14


T.C.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Enstitümüzün aşağıda belirtilen programlarına 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans (II. Öğretim ) öğrencisi alınacaktır.
Anabilim Dalı / Program
KONTENJAN
ALES
Puan
Türü
Açıklamalar
Tezsiz Yüksek Lisans (İÖ)
Tezli Yüksek Lisans
UNİP
Tezsiz Yüksek Lisans’tan Tezli Yüksek Lisansa Geçiş
Eğitim Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı
Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı
110



SÖZ
Milli Eğitime Bağlı Kurumlarındaki Yöneticiler, Müfettişler, Öğretmenler, Eğitim fakültesi veya formasyon eğitimini tamamlamış lisans mezunları.
Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı
40



SÖZ
Milli Eğitime Bağlı Kurumlarındaki Yöneticiler, Müfettişler, Öğretmenler, Eğitim fakültesi veya formasyon eğitimini tamamlamış lisans mezunları.
Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı

5
2*
3
SÖZ
1) Alan dışından gelenler için bir dönem bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.
2) Milli Eğitime Bağlı Kurumlarındaki Yöneticiler, Müfettişler, Öğretmenler, Eğitim fakültesi veya formasyon eğitimini tamamlamış lisans mezunları.

(Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı



4

2
SÖZ
1) Alan dışından gelenler için bir dönem bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.
2) Milli Eğitime Bağlı Kurumlarındaki Yöneticiler, Müfettişler, Öğretmenler, Eğitim fakültesi veya formasyon eğitimini tamamlamış lisans mezunları.
Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı
Alman Dili Eğitimi


4


SÖZ/EA
Alman Dili Eğitimi,
Alman Dili ve Edebiyatı veya
Almanca Mütercim-Tercümanlık mezunu olmak.
Fransız Dili Eğitimi



4


SÖZ/EA
Fransızca Öğretmenliği
Fransız Dilbilimi
Fransız Dili ve Edebiyatı
Fransızca Mütercim –Tercümanlık mezunu olmak.
Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı
Resim-İş Eğitimi

8


SÖZ
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı mezunları ile Güzel Sanatlar Fakültesinin ilgili Anasanat/Anabilim Dalı mezunu olanlar başvurabilir.
Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
Biyoloji Eğitimi

3


SAY
Biyoloji Eğitimi, Fen Bilgisi Öğretmenliği, formasyon veya tezsiz yüksek lisans almış biyoloji bölümü mezunu olmak.
 Fizik Eğitimi

5


SAY
Fizik Eğitimi, formasyon veya tezsiz yüksek lisans almış fizik bölümü mezunu olmak.
İlköğretim Eğitimi Anabilim Dalı
Fen Bilgisi Öğretmenliği

8


SAY
Fen Bilgisi öğretmenliği mezunu olmak.
Sınıf Öğretmenliği

10


EA
Sınıf öğretmenliği veya sosyal bilgiler öğretmenliği mezunu olmak.
İlköğretim Matematik Öğretmenliği

10


SAY
Matematik öğretmenliği mezunu olmak.


BAŞVURU, DEĞERLENDİRME, SONUÇLARIN İLANI VE KAYIT BİLGİLERİ

BAŞVURU TARİHLERİ
SONUÇLARIN İLANI
ASIL KAYIT TARİHLERİ
YEDEK ADAYLARIN İLANI
YEDEK
KAYIT TARİHLERİ
BAŞLAMA
BİTİŞ
BAŞLAMA
BİTİŞ
05.08.2014

15.08.2014
Saat:17’ye kadar
22.08.2014
25.08.2014
29.08.2014
01.09.2014
1.YEDEK  02-03.09.2014
2.YEDEK  04-05.09.2014
3.YEDEK  08-09.09.2014
4.YEDEK  10-11.09.2014
5.YEDEK 12.09.2014
Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuruda bulunmak için; yukarıda linki verilen ve birbirine bağlı adımlardan oluşan  başvuru işleminin yapılması, istenilen belgelerin jpg formatında yüklenmesi, başvurunun kaydedilmesi ve çıktısının alınması gerekmektedir. (Başvuru ekranındaki başvuru ücreti dekontu ile askerlik belgesi alanları doldurulması zorunlu alanlar değildir.) Çıktısı alınacak başvuru formunun istenilen diğer belgelerle birlikte adayın kendisi veya bir başkası tarafından ilanda belirtilen tarihler arasında mesai bitimine kadar (son başvuru tarihi mesai bitiminden sonra internet üzerinden başvuru alınmayacağı gibi belge teslimi de alınmayacaktır.) Enstitüye teslim edilebilir. Kargo veya iadeli taahhütlü posta ile de başvuru kabul edilebilir, ancak, başvuru belgeleri eksik olanlar ile belgeleri süresi içerisinde Enstitüye ulaşmayanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak ve bundan Enstitümüz sorumlu olmayacaktır.

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Kabul Koşulları
1.      Adayların yukarıda açıklamalar kısmında belirtilen alanlardan lisans diplomasına sahip olmaları gerekir.
2.      Başvuracak adayların lisans not ortalamasının 100’lük not sistemine göre belirtilmiş olması ve mezun olunan kurum tarafından onaylanmış olması gerekir.
3.      Başvuracak adayların, ilgili ALES puan türünden en az 60 standart puana sahip olmaları gerekir. (ALES’in geçerlilik süresi üç (3) yıldır)
4.      Lisans ve / veya yüksek lisans öğrenimini yurtdışında yapmış adayların Yükseköğretim Kurulu’nca verilen Denklik Belgesini de dilekçelerine eklemeleri gerekir.
Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvuru için Gerekli Belgeler
1.      Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin fotokopisi,
2.      Lisans öğrenimi sırasında alınan ve 100’lük not sistemine göre mezuniyet not ortalaması belirtilmiş belgenin fotokopisi,
3.      ALES sonuç belgesinin fotokopisi,
Tezsiz Yüksek lisans Programı için Değerlendirme Esasları
Tezsiz Yüksek Lisans giriş puanı, aşağıdaki değerlendirmeye göre hesaplanacaktır.
  • İlgili ALES puanının                                                  % 70’i
  • Lisans mezuniyet not ortalamasının                           % 30’u
alınarak giriş puanları belirlenecektir.
Bu hesaplama sonucu dikkate alınarak puanlar en yüksekten en düşüğe doğru sıralanır ve kontenjan dâhilinde ilgili programlara kesin kayıt yapmaya hak kazananlar belirlenir. Kontenjan sayısı kadar asıl aday, asıl sayısı kadar da yedek aday ilan edilir. Başarı puanlarının eşit olması durumunda ilgili ALES puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.
Tezsiz Yüksek Lisans Programına Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler
1.      Adayın başvuracağı programı belirten dilekçe (Enstitüden temin edilecek),
2.      Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,
3.      Transkriptin aslı veya onaylı örneği,
4.      ALES belgesinin aslı veya onaylı örneği,
5.      T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanının onaylı örneği,
6.      6 adet vesikalık fotoğraf,
7.      Erkek adayların askerlik şubesinden alacakları bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmasında askerlik yönünden sakınca olmadığına dair belge,
8.      Üniversitemiz Yönetim Kurulunca belirlen öğrenim ücretinin birinci taksitinin, Türkiye Vakıflar Bankası Dicle Üniversitesi Bağlı Şubesinde bulunan Eğitim Bilimleri Enstitüsü II. Öğretim Harç Hesabı TR7900015-00158007299554264 numaralı harçlar hesabına yatırıldığına dair banka dekontu.
(Programın asgari öğrenim süresi olan 2 dönem için belirlenen öğrenim ücreti toplamı 3500 TL’dir. Bu meblağ iki eşit taksit halinde tahsil edilecektir. İlk taksiti kayıt esnasında, ikinci taksiti ise her dönem başında kayıt yenileme işlemi esnasında tahsil edilecektir.)

* TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINDAN TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
1.      Tezsiz yüksek lisans programında öğrenim gören öğrencinin mezun olduğu lisans programının, tezli yüksek lisans programının öğrenci kabul ettiği lisans programları ile aynı olması,
2.      Öğrencinin tezsiz yüksek lisans programında en az bir dönem okuması ve aldığı derslerin tamamını başarması,
3.      Tezli yüksek lisans programının kabul ettiği ALES puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış olması,
4.      Yabancı Dil Sınavından en az 45 puan veya bu sınava eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puana muadil bir puan almış olması,
5.      Değerlendirme ALES puanının % 70’i akademik not ortalamasının % 20’si ve Yabancı Dil Puanının % 10’u alınarak değerlendirme yapılır ve en yüksek puandan başlanarak kontenjan dâhilinde ilgili programlara kesin kayıt yapmaya hak kazananlar belirlenir. Puanlarının eşit olması durumunda ilgili ALES puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Eşitliğin bozulmaması halinde lisans mezuniyet notu yüksek adaya öncelik tanınacaktır.


Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru Koşulları
1.        Adayların, tezli yüksek programına başvurabilmesi için, önkoşul belirtilmemişse, lisans diplomasına sahip olmaları gerekir.
2.        Başvuracak adayların lisans not ortalamasının 100’lük not sistemine göre belirtilmiş olması ve mezun olunan kurum tarafından onaylanmış olması gerekir (Akademik not ortalaması 100’lü sisteme göre düzenlenmemiş olan adayların not dönüşüm işlemleri için YÖK Dönüşüm Tablosu kullanılacaktır).
3.      Başvuracak adayların, ilgili ALES puan türünden en az 60 standart puana sahip olmaları gerekir (ALES’ in geçerlilik süresi üç (3) yıldır).
4.        YDS, ÜDS veya KPDS’ den en az 45 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarının birinden bu puana muadil bir puana sahip olmak. YDS, ÜDS veya KPDS veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarının birinden bu puana muadil bir puana sahip olmayanlar ile YDS, ÜDS veya KPDS veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından birine girmemiş olan adaylar da şartlı olarak programa kabul edilirler, ancak bu durumdaki adayların yabancı dil puanı sıfır kabul edilerek değerlendirme yapılır. Geçerli yabancı dil puanı olmadan kayıt yapan öğrenciler tez aşamasına kadar geçerli yabancı dil belgesini getirmek zorundadırlar. Aksi halde tez aşamasına başlayamazlar.
5.        Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalına başvuracak adayların, ikinci yabancı dilden aldıkları 45 puanın yanı sıra, kendi alanlarında da ÜDS veya KPDS’ den en az 65 puan alma şartı aranır. Bu puan baraj olup başarı notu hesaplamasına dahil değildir.

Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuru İçin Gerekli Belgeler
1.        Adayın başvuracağı programı belirten dilekçe (Enstitüden temin edilecek),
2.        Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin fotokopisi,
3.        Lisans öğrenimi sırasında alınan ve 100’lük not sistemine göre mezuniyet not ortalaması belirtilmiş belgenin (transkript) fotokopisi,
4.        ALES sonuç belgesinin fotokopisi,
5.        Varsa YDS, ÜDS, KPDS veya dengi bir sınavdan Yabancı Dil Sınav Sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,
6.        2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına alınacak öğrencilerin belirlenebilmesi için Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre mülakat/yetenek sınavı/portfolyo incelemesi yapılacaktır. Bu nedenle adayların sözü edilen değerlendirme için Enstitümüze başvururken portfolyoları ile bu portfolyolarındaki eserlerinden ikisinin orijinalini teslim etmeleri gerekmektedir.
Tezli Yüksek lisans Programı için Değerlendirme Esasları
Tezli Yüksek Lisans giriş puanı, aşağıdaki değerlendirmeye göre hesaplanacaktır.
  • İlgili ALES puanının                                                  % 70’i
  • Lisans mezuniyet not ortalamasının                           % 20’si
  • Varsa Yabancı Dil Puanının                                       % 10’u
alınarak puanlar toplanır ve kontenjan dahilinde en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler belirlenir.
Güzel Sanatlar Eğitimi (Resim-İş Eğitimi) Tezli Yüksek Lisans Değerlendirme Esasları
  • İlgili ALES puanının                                                   % 50’si
  • Lisans mezuniyet not ortalamasının                            % 20’si
  • Portfolyö* incelemesi sonucunun                                         % 20’si
  • Varsa Yabancı Dil Puanının                                                     % 10’u
toplanır ve kontenjan dahilinde yukarıdan aşağıya doğru sıralanarak kabul edilir.
Bu sıralama sonucu göz önüne alınarak ve adaylar içinden en yüksek puandan başlanarak, kontenjan dâhilinde ilgili programlara kesin kayıt yapmaya hak kazananlar belirlenir. Kontenjan sayısı kadar asıl aday, asıl sayısı kadar da yedek aday ilan edilir. Başarı puanlarının eşit olması durumunda ilgili ALES puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.
*Adayların Başvuru sırasında portfolyoları ile bu portfolyolarındaki eserlerinden ikisinin orijinalini teslim etmeleri gerekmektedir.



Tezli Yüksek Lisans Programına Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler
1.        Öğrenci bilgi formu (Enstitüden temin edilecek),
2.        Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,
3.        Transkriptin aslı veya onaylı örneği,
4.        ALES belgesinin aslı veya onaylı örneği,
5.        Varsa Yabancı Dil Sınav Sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,
6.         T.C.kimlik numaralı nüfus cüzdanının onaylı örneği,
7.        6 adet vesikalık fotoğraf,
8.        Erkek adayların askerlik şubesinden alacakları bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmasında askerlik yönünden sakınca olmadığına dair belge,

Tezli Yüksek Lisans Programına Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler
1-        Öğrenci bilgi formu (Enstitü web sayfasından temin edilecek.)
2-        Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,
3-        Transkriptin aslı veya onaylı örneği,
4-        ALES belgesinin aslı veya onaylı örneği,
5-        Varsa ÜDS, KPDS, YDS veya dengi bir sınavdan Yabancı Dil Sınav Sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,
6-        T.C.kimlik numaralı nüfus cüzdanının onaylı örneği,
7-        6 adet vesikalık fotoğraf,
8-        Erkek adayların askerlik şubesinden alacakları bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmasında askerlik yönünden sakınca olmadığına dair belge

BAŞVURU ADRESİ
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
(CEYLAN ENSTİTÜLER BİNASI)
KAMPUS/ DİYARBAKIR
TEL: 0412 2488704- DAHİLİ 8494





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder