20 Mayıs 2014 Salı

Edirne Trakya Üniversitesi 2013 Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri Lisansüstü

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ
KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

                Üniversitemiz Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin aşağıda belirtilen anabilim/anasanat dallarının lisansüstü programlarına  2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz (I.yarıyıl) yarıyılında öğrenci alınacaktır.      
               
BAŞVURU TARİHİ VE YERLERİ:
Sosyal Bilimler Enstitüsü:  26/08/2013-09 /09/2013 
Sağlık Bilimleri Enstitüsü  : 26/08/2013-09 /09/2013   
Fen Bilimleri Enstitüsü       : 26/08/2013-09 /09/2013 
tarihleri arasında Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü programlarına aşağıda belirtilen başvuru evrakları ile birlikte ilgili Enstitü Müdürlüğüne şahsen veya posta ile başvurulacaktır. Posta ile yapılan başvurularda eksik evrak, onaysız belge gönderenler ile süresi içerisinde ulaşmayan başvurular işleme konulmayacaktır. Sosyal Bilimler Enstitüsü programları için Enstitü Müdürlüğüne şahsen veya vekalet ile  başvurulacaktır. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
1-Dilekçe ve Başvuru Formu (İlgili Enstitüden verilecektir, ayrıca Fen Bilimleri Enstitüsü için http://fbe.trakya.edu.tr/tr//index.php  internet sitesinde yer alan başvuru formundan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü için Üniversitemizin http://www.trakya.edu.tr Sağlık Bilimleri Enstitüsünün “Form ve Belgeler” linkinden alınabilecektir.)
2-Özgeçmiş.
3-Referans mektubu ve kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan  referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon.
4-Diploma (onaylı): Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların Lisans/Tezli Yüksek Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet  belgesinin onaylı sureti (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.).
Yabancı Uyruklu adaylar;
Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır.
Yükseklisans programları için başvuracak adayların  Lisans, Doktora programları için başvuracak adayların Lisans/Tezli Yükseklisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin, ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş metni.
5-Not belgesi(Transkript)(onaylı): Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir.
  Yabancı Uyruklu adaylar;
  Bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliğince Türkçe’ye çevrilmiş metni.
6-Nüfus cüzdanı fotokopisi/pasaport(onaylı)(Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.)
7-Fotoğraf (vesikalık) 2 adet.
8- ALES Sonuç Belgesi: Yüksek lisans ve doktora programına başvuracak adayların sınav tarihi 3 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ den başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi (Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans/Sanatta Yeterlilik Programlarına başvuran adaylar hariç) doktoraya lisans diploması ile başvuracakların sınav tarihi 3 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)’den başvurduğu programın puan türünden en az 80  standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü temel tıp bilimlerinde doktora programına başvurabilmek için adaylar; Tıp fakültesi mezunlarının lisans diplomasına ve Tıpta Uzmanlık Sınavı’ndan en az 50 Temel Tıp Bilimleri Puanı’na (Temel tıp puanı; Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) Temel Tıp Bilimleri Testi-1 Bölümü’nden elde edilen standart puanın 0.7, Klinik Tıp Bilimleri Testi’nden elde edilen standart puanın 0.3 ile çarpılarak toplanması ile elde edilir) veya ALES sayısal kısmından en az 55 standart puana sahip olmaları, Tıp Fakültesi mezunu olmayanların ise yüksek lisans diplomasına (Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri mezunlarının lisans diplomasına) sahip olmaları, ALES sayısal kısmından en az 70 puana sahip olmaları gerekir.




 (Herhangi bir anabilim dalı lisansüstü programından ilişiği kesilip yeniden aynı ve başka bir lisansüstü programa ya da bir yüksek lisans programını tamamlamış, yeniden başka bir programa başvuru yapacak adaylardan en fazla bir yarıyıl ara verenlerden, ALES standart puanı 55’ten aşağı olmamak koşuluyla ALES belgesi istenmez.), Kendi hesabına yüksek lisans veya doktora yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylardan, ALESe girmiş olma koşulu aranmaz.
9- Yabancı Dil Sonuç Belgesi: Doktora programına başvuracakların YDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınmış olması gerekir.
 Yabancı Uyruklu adaylar :
  Doktora programına başvuracak Yabancı uyruklu adayların başvurularında YDSden  ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca, Almanca  dillerinin birinden en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alması zorunludur. Ayrıca yabancı uyruklu adaylardan Türkçe yeterlik belgesi istenir. Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır.Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiyedeki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe yeterlik belgesi istenmez.

MÜZİK ANASANAT DALI MÜLAKAT TARİHİ VE YERİ
                Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı : 10 Eylül 2013 Salı günü saat 10.00’da Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğünden (yazılı ve/veya sözlü)sınava alınacaklardır.

TÜRKÇE YETERLİK SINAV TARİHLERİ
Sosyal Bilimler Enstitüsü                  : 10 Eylül  2013 Salı günü saat:10.00’da
Sağlık Bilimleri Enstitüsü                  : 09 Eylül  2013 Pazartesi günü saat:10.00’da
Fen Bilimleri Enstitüsü                      : 11 Eylül  2013 Çarşamba saat :10.00’da
 ilgili Enstitülerde yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME
                Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsünün tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuruların değerlendirilmesinde  ALES puanının % 60’ı,  lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının    % 40’ı (Müzik Ana Sanat Dali için mülakat puanının % 70’i lisans/yükseklisans ağırlıklı not ortalamasının % 30’u)  dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının Tezli Yüksek Lisans programları için en az 65, Doktora/Sanatta yeterlik  programları için  en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

                Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuruların   değerlendirilmesinde  ise ALES puanının % 60’ı,  lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının    % 40’ı  toplanır ve  en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ve  ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.
               
Başarı koşullarını sağlayan Yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri  esas alınır  ve  Enstitü yönetim kurulu kararı ile oluşan kazanan adayların kesin listesi  en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan eldir ve  kontenjan kadar öğrenci alınır.

KESİN KAYIT TARİHLERİ
Sosyal Bilimler Enstitüsü                  : 16-20 Eylül  2013
Sağlık Bilimleri Enstitüsü                  : 16-20 Eylül  2013
Fen Bilimleri Enstitüsü                      : 16-20 Eylül  2013
tarihleri arasında ilgili Enstitülerde yapılacaktır.

NOT:
 -Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerine başvuracak adaylardan Lisans ve yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olanlar en çok 1 yıl sürecek olan “Bilimsel Hazırlık Programı”na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edileceklerdir.
-                      Sosyal Bilimler Enstitüsü  İşletme Anabilim Dalı Uzaktan Eğitim tezsiz yüksek lisans programına kabul edilen aday sayısı 20, Muhasebe ve Denetim Bilim Dalı Uzaktan Eğitim tezsiz yüksek lisans programına kabul edilen aday sayısı 20’nin altında kaldığı takdirde bu programlar açılmayacaktır.


Anabilim/Program Adı
T.C. Uyruklu
Yabancı Uyruklu
ALES Puan Türü

Doktora
Tezli
Yüksek Lisans

Doktora
Tezli
Yüksek Lisans
Anatomi (Morfoloji)
1
1
-
-
Sayısal
Histoloji ve Embriyoloji (Morfoloji)
-
2
-
1
Sayısal
Biyofizik
-
2
-
-
Sayısal
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
-
4
-
-
Sayısal
Fizyoloji
1
2
1
-
Sayısal
Halk Sağlığı
2
3
-
-
Sayısal
Hemşirelik
3
11
-
-
Sayısal
Tıbbi Biyokimya
-
3
-
-
Sayısal
Tıbbi Farmakoloji
1
3
-
-
Sayısal
Tıbbi Mikrobiyoloji
1
-
-
-
Sayısal
Sağlık Fiziği
-
-
-
2
Sayısal
TOPLAM
9
31
1
3

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJANLARI

ANABİLİM DALI
T.C. UYRUKLU
YABANCI UYRUKLU
ALES PUAN TÜRÜ
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
DOKTORA
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
DOKTORA
Fizik
22
5
-
-
Sayısal
Kimya
38
7
-
-
Sayısal
Biyoloji
14
3
-
-
Sayısal
Matematik
5
-
-
-
Sayısal
Mimarlık
10
5
5
5
Sayısal
Makine Mühendisliği
16
6
-
-
Sayısal
Toplam
105
26
5
5

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KONTENJANLARI

ABİLİM/BİLİM DALLARI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS
UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS
DOKTORA
ALES PUAN TÜRÜ

TC UYR.
YAB. UYR.
TC UYR.
YAB. UYR.
TC UYR.
YAB. UYR.
TC UYR.
YAB. UYR.

ALAN İÇİ
ALAN DIŞI
ALAN İÇİ
ALAN DIŞI
ALAN İÇİ
ALAN DIŞI
ALAN İÇİ
ALAN DIŞI
Arkeoloji Anabilim Dalı
10
1
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SÖZ
Çalışma Eko. ve Endüstri İlişkileri ABD
15 (a)
3
5
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SÖZ
Çalışma İktisadı ABD
6 (a)
2
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
EA
Ekonometri ABD
3(j)
2
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
EA
Engelli Çalışmaları ABD
10
5
-
-
-
-
-
-
5
2
SÖZ
Girişimcilik ABD
8
2
-
-
-
-
-
-
-
-
-
EA
Görsel Kültür Anabilim Dalı
20
5
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SÖZ
İktisat ABD
10
3
25
-
-
-
-
-
-
-
EA
İlköğretim ABD  Okulöncesi Eğitimi Bilim Dalı
5
2
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SÖZ
İşletme Anabilim Dalı
10 (b)
3
2
35
-
50 ( c )
-
-
10 (b)
3
2
EA
İşletme ABD Muhasebe ve Denetim Bilim Dalı
-
-
-
-
-
-
50 (d)
-
-
-
-
-
EA
Kamu Yönetimi ABD
15 ( e)
-
5
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SÖZ
Müzik ABD
8 (f)
-
4
-
-
-
-
-
-
8 (f)
-
4
-
Sağlık Kurumları Yöneticiliği ABD
10
2
30
-
-
-
-
-
-
-
EA
Tarih ABD
25 (g)
5
4
-
-
-
-
-
-
4 (g)
1
2
SÖZ
Türk Dili ve Edebiyatı ABD Türk Edebiyatı Bilim Dalı
15
10
-
-
-
-
-
-
8
5
SÖZ
Uluslararası İlişkiler ABD
10 (h)
1
5
15
-
-
-
-
16 (h)
1
5
EA
Yabancı Diller Anabilim Dalı Alman Dili Eğitimi Bilim Dalı
10
3
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SÖZ
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İliş. ABD
9 (h)
1
10
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SÖZ
Kamu İktisadı ABD
-
-
-
-
-
-
-
-
-
4 (ı)
1
-
EA
Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı
3 (i)
2
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
EA


SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ALAN İÇİ KONTENJANLAR İÇİN MEZUNİYET VE KABUL KOŞULLARI
(a)
İİBF, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, SBF, Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının tüm bölümleri ile Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakülteleri'nin Sosyoloji Bölümlerinden birisinden mezun olmak
(b)
Tezli yüksek lisans programına başvuruda; İİBF, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, SBF, Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının tüm bölümlerinden birisinden mezun olmak. Doktora programı için; İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Ekonometri Anabilim dallarından ve bu anabilim dallarına bağlı bilim dallarından yüksek lisans mezunu olmak.
(c )
İİBF'nin ilgili bölümlerinden veya bu bölümlere yakın disiplinlerden mezun olan bölümler. Bilimsel Hazırlık Programına tabii tutulmayacaktır. 
(d)
İİBF, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları, Hukuk Fakültesi, İşletme Fakültesi, SBF'nin herhangi bir bölümünden mezun olmak.
(e )
İİBF, SBF, Hukuk Fakülteleri'nden birisinden mezun olmak
(f)
Konservatuar'dan veya Müzik öğretmenliği bölümünden mezun olmak (Barok, Klasik, Romantik ve Çağdaş dönemlere ait adayın kendi seçeceği bir eseri en iyi şekilde yorumlaması)
(g)
Yüksek lisans programı için tarih lisans mezunu olmak, doktora programı için de tarih anabilim dalından yüksek lisans mezunu olmak.
(h)
Yüksek lisans programları için; İİBF, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, SBF'nin uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, siyaset bilimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümlerinden birisinden mezun olmak; doktora programı için ise Sosyal Bilimler Enstitülerinin uluslararası ilişkiler anabilim dalı, siyaset bilimi anabilim dalı, uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi anabilim dalı, kamu yönetimi anabilim dalı bilim dallarından herhangi birinden yüksek lisans mezunu olmak.
(ı)
Kamu Yönetimi, İktisat ve Maliye Anabilim Dalları'ndan herhangi birisinden yüksek lisans mezunu olmak.
(i)
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları’ndan mezun olmak.
(j)
  İİBF, SBF, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının bölümlerinden, İstatistik bölümlerinden,  Endüstri Mühendisliğinden mezun olmak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder