23 Kasım 2014 Pazar

ENSTİTÜLER LİSANSÜSTÜ ERKEN KAYIT İLANI - 2015 BAHAR- SON BAŞVURU - 17 ARALIK 2014




İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARI
2014 - 2015 BAHAR DÖNEMİ ERKEN KAYIT İLANI
A.LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR
1.SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
a.DOKTORA PROGRAMLARI
.Ekonomi ve Finans
.İşletme
.Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
.Klinik Psikoloji**
b.YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
.Ekonomi ve Finans (Tezli / Tezsiz)
.İşletme (Tezli / Tezsiz)
.Psikoloji (Tezli / Tezsiz)
.Klinik Psikoloji (Tezli / Tezsiz)
.Görsel İletişim Tasarımı (Tezli / Tezsiz)
.Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği (Tezli / Tezsiz)
.Yeni Medya, İletişim ve Habercilik (Tezli)
.Güvenlik Çalışmaları (Tezli)
.Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Tezli / Tezsiz)
.Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (Tezsiz)
.Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Tezsiz)
İşletme Yüksek Lisans Programı (Tezli / Tezsiz) hariç,diğer programlar 20 kişilik kontenjandolması halinde açılacaktır.
** YÖK onayından sonra açılacak olan programları temsil eder.
2.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
a.DOKTORA PROGRAMLARI
.İnşaat Mühendisliği
b.YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
.İnşaat Mühendisliği (Tezli / Tezsiz)
.Mekatronik Mühendisliği (Tezli)
.İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezli / Tezsiz)
3.SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
.Sağlık Yönetimi (Tezli / Tezsiz)
.Hareket ve Antrenman Bilimleri (Tezli / Tezsiz)

B.LİSANSÜSTÜ EĞİTİM BAŞVURU TARİHLERİ

Erken Kayıt Başvuru Tarihleri:
Adayların 17 Kasım 2014 - 17 Aralık 2014 tarihleri arasında Kesin Kayıt İşlemleri bölümündeki evraklar ile birlikte şahsen veya noter vekili aracılığıyla başvurarak kayıtlarını onaylatmaları gerekmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

C.BAŞVURU ŞARTLARI VE GENEL BİLGİLER

1.DOKTORA EĞİTİMİ BAŞVURU ŞARTLARI:
Doktora müracaatları için başvuru tarihi itibariyle son üç yıl içerisinde alınmış olmak kaydıyla ALES'ten en az 55 puan veya Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen GMAT(450) veya GRE (610)'den eşdeğer puanını alınması gereklidir. (2012 İlkbahar dönemi ve sonrasında alınan ALES puanları geçerlidir).
Bütünleşik doktora için başvuracak adayların ALES'ten 80 standart puana sahip olmaları istenir. Ayrıca lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir.
Doktora eğitimi için başvuran adayların, ana dilleri dışında, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca veya Farsça dillerinden birinden başvuru tarihi itibariyle son üç yıl içerisinde alınmış olmak şartıyla Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir yabancı dil sınav sonuç belgesi almaları gerekir. (Resmi dili İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca veya Farsça olan ülkelerden yapılan başvurularda bu şart aranmaz)
Şubat 2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan öğrencilerin, doktora programına kayıt olmak için Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne doğrudan müracaat etmeleri gerekmektedir.
Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olanlar için denklik ve/veya tanınırlık belgesi istenir.
Yabancı uyruklu adayların lisansüstü programlara kabulleri için denklik belgesi aranmaz. Başvuru sahipleri lisans ya da yüksek lisans diploması aldıkları kurumların Yükseköğretim Kurulunca tanınırlığı ve almış oldukları eğitim ve derecenin başvuru yaptıkları yüksek lisans ve doktora programları için yeterli olup olmadığı konusunda Yükseköğretim Kurulunun ilgili biriminden yazılı onay alırlar.
2.YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ BAŞVURU ŞARTLARI:
Tezli Yüksek Lisans müracaatları için başvuru tarihi itibariyle son üç yıl içerisinde alınmış olmak kaydıyla ALES sınavından en az 55 veya Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen GMAT(450) veya GRE (610)'den eşdeğer puan alınması gereklidir. (2012 İlkbahar dönemi ve sonrasında alınan ALES puanları geçerlidir).
Tezsiz Yüksek Lisans müracaatları için ALES puanı aranmayacaktır.

D.KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

1.Yüksek lisans için Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi,(Aslı)
2.Doktora için yüksek lisans diploması, (Lisans Mezuniyeti ile gelenler hariç). (Aslı)
3.Transkript,(Not Dökümü) (Aslı)
4.Askerlik Durum Belgesi,(Aslı)
5.Nüfus Cüzdan fotokopisi,(T.C. Kimlik Numarası yazılı)
6.Ödeme yapıldığına dair belge, (Başvuru sırasında muhasebeden temin edilecektir.)
7.Resim,(4 adet vesikalık "4,5cm x 6cm")
8.Görev Belgesi, (Kurum indiriminden yararlanmak üzere, çalıştığınız kurumdan alınacak resmi yazı)
9.Denklik ve/veya tanınırlık belgesi, (Yabancı uyruklu adaylar için)
10.Aşağıdaki formların eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
11.ALES Belgesi: (Sadece tezli programlar için, özel öğrenciler ve tezsiz yüksek lisans programlarında ALES belgesi şartı yoktur).

E.LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA UYGULANAN İNDİRİMLER

a.Yüksek Lisans programları için;
.Ales 70 puan ve üzeri: %30 (Klinik Psikoloji ve Psikoloji Yüksek Lisans programları için %10)
.Kamu çalışanı (Meslek Kuruluşları):
oSosyal Bilimler Enstitüsü için: %35 (Klinik Psikoloji ve Psikoloji Yüksek Lisans programları için %10)
oFen Bilimleri Enstitüsü için: %25
oSağlık Bilimleri Enstitüsü için: %35
.İGÜ Önlisans Mezunu (Lisans eğitimini başka üniversitede tamamlamış olanlar): %20
.İGÜ Lisans Mezunu: %35
.İGÜ Personeli (Tam Zamanlılar): %50
.İGÜ Personel Eşi veya Çocuğu: %35
b.Doktora Programları için;
.Kamu Personeli için: %10
.İGÜ Lisans ve Yüksek Lisans Mezunu: % 35
.İGÜ Personeli (Tam Zamanlılar): % 50
.İGÜ Personel Eşi veya Çocuğu: % 35
.ALES 70-79 Puan arası: %15
.ALES 80-89 Puan arası: %20
.ALES 90-100 Puan arası: %30

Not:Ücretler, Tezsiz Yüksek Lisans için 3 yarıyıl, Tezli Yüksek Lisans için 4 yarıyıl, Doktora için 8 yarıyıl, Bütünleşik Doktora için 10 yarıyıl süreyi kapsamaktadır. ALES istenilmeyen lisansüstü programlarda ALES indirimi yapılmamaktadır.Yukarıdaki indirimlerin sadece birinden faydalanılabilir.

Alan dışı başvuran adaylardan "Bilimsel Hazırlık" ücreti talep edilecektir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi

E.5 Yan yol No:259
Avcılar-İSTANBUL
Telefon: 0 212 422 06 70 / 156- 162 - 163 - 164
GSM : 0531 384 25 22
E-Posta:
Sosyal Bilimler Enstitüsü : sbe@gelisim.edu.tr
Fen Bilimleri Enstitüsü: fbe@gelisim.edu.tr
Sağlık Bilimleri Enstitüsü: sabe@gelisim.edu.tr

19 Kasım 2014 Çarşamba

2014-ALES Sonbahar Dönemi Sınavı Duyurusu - 23 Kasım 2014



DUYURU
(13 Kasım 2014)
2014 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2014-ALES) Sonbahar Dönemi:Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi
23 Kasım 2014 tarihinde yapılacak 2014-ALES Sonbahar Dönemi Sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.
Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren  Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile  13 Kasım 2014tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir. Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. 
Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.
Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI